Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero di canna
- 100 g di nocciole sgusciate
- 100 g di mandorle
- 6 uova gli albumi e i tuorli separati
- 150 g di zucchero a velo
- 250 g di burro fuso e raffreddato
- 100 g di farina di grano saraceno
- 150 g di farina
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 vasetto di confettura di lamponi
- 100 g di panna montata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2130 kJ / 509 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Amor polenta
1h 5min
Torta di segale con mele e nocciole
1 Std.
Sbriciolata con farina di grano saraceno e confettura di ciliegie (senza glutine)
1h 10min
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 Std. 30 Min
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1h 10min
Torta Donizetti
1 Std.
Crumble di mele e grano saraceno
6 Std. 20 Min
Biscotti zenzero e miele
4h 30min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta di zucca con farina di farro
55 Min
Torta di grano saraceno alle fragole
1 Std.
Crostata mele e cannella
1 Std. 20 Min