Risoto de cogumelos e uva

Risoto de cogumelos e uva

3.7 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços
    40 g
  • chalota
    30 g
  • azeite
    30 g
  • arroz p/ risoto
    320 g
  • cogumelos secos previamente demolhados cerca de 20 minutos e escorridos
    25 g
  • água
    820 g
  • sal
    1 c. chá de
  • uvas vermelhas s/ grainha cortadas em metades
    150 g
  • manteiga
    30 g
  • Pimenta preta q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 494 kcal / 2068 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 483 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...