Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g água
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- Flocos de aveia integrais grossos q.b. p/ guarnecer
- Folhas de alecrim q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2859.8 kJ / 683.5 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 129.5 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 399.4 mg
Alternatywne przepisy
Pão de iogurte
1 Std. 25 Min
Pão preto
2 Std.
Carcaças
1 Std. 40 Min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Pão de forma sem côdea
2 Std.
Pão rústico
2 Std.
Carcaças
1 Std. 50 Min
Broa de milho
2 Std. 20 Min
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Pães de leite ao vapor com chocolate
3h 30min
Brioches divertidos
1 Std.
Pãezinhos de cereais
2 Std.