Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g leite
- 80 g margarina p/ culinária
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 450 g farinha tipo 65
- 1 gema de ovo
Recheio
- 250 g peito de frango cortado em pedaços
- 40 g bacon em cubos
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 120 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g tomate cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 20 g concentrado de tomate
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 ovo
- 1 c. sopa de leite
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 957.5 kJ / 228.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 239.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa lêveda - Pão caseiro
1h 5min
Calzone
1 godz. 55 min
Coroa recheada
1h 50 min
Carcaças
1h 40 min
Pão de iogurte
1h 25 min
Pão doce
2h 30 min
Pão de ervas aromáticas
1h 40 min
Carcaças
1h 50 min
Baguetes com alho e orégãos
1h 30 min
Pãezinhos enrolados
1h 45 min
Pastéis recheados com carne
2h 15min
Merendas com massa de piza
1h 10 min