Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g leite
- 80 g margarina p/ culinária
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 450 g farinha tipo 65
- 1 gema de ovo
Recheio
- 250 g peito de frango cortado em pedaços
- 40 g bacon em cubos
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 120 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g tomate cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 20 g concentrado de tomate
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 ovo
- 1 c. sopa de leite
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 957.5 kJ / 228.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 239.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de iogurte
1 Std. 25 Min
Pãezinhos enrolados
1h 45min
Enroladinhos de queijo e fiambre
55 min
Guisado de frango – na sanduíche
2h 55min
Pães de leite
25 Min
Empanadas de atum
1 Std.
Pão doce
2 Std. 30 Min
Pão de ervas aromáticas
1h 40min
Queques de bacon e milho
40min
Brioches divertidos
1 Std.
Merendas
2h
Merendas com massa de piza
1 Std. 10 Min