Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g leite gordo
- 150 g açúcar
- 20 g hortelã-pimenta, só as folhas
- 4 claras de ovo
- ½ limão, só o sumo
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Gelado praliné
5h 30min
Bolo gelado
8h 30min
Gelado de café
8 godz.
Terrine de fígados e carne picada
13 Std.
Pastelera de choclo (pudim de milho)
1h
Gelado de mel e amêndoa
8 godz.
Gelado de chocolate
12h
Sopa de meloa
1h
Gelado de canela
6h
Gelado bicolor com praliné
8h 20min
Gelado de cheesecake
13 Std.
Gelado de morango
5min