Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vatn
- 30 g sykur
- 2 tsk þurrger
- 300 g rúgmjöl
- 100 g hveiti
- 300 g rúgkjarnar
- 100 g sólblómafræ
- 80 g graskersfræ
- 50 g hörfræ
- 220 g AB mjólk (buttermilk)
- 180 g dökkur bjór
- 2 tsk sjávarsalt
- 1 msk haframjöl, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 sneið
- Kalorie
- 866 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 6 g