Urządzenia i Akcesoria
Glútenfrítt brauð
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 sneiðar
Składniki
-
möndlur80 g
-
20 g ferskt ger, mulið niðurþurrger2 tsk
-
glútenfrítt hveiti400 g
-
ólífuolía60 g
-
sódavatn300 g
-
stór egg 1 pískað til að pensla yfir3
-
sykur1 msk
-
xanthan gum1 msk
-
lyftiduft (glútenfrítt)1 ½ tsk
-
sjávarsalt1 tsk
-
sesamfræ (opcjonalnie) sáldrað yfir1 - 2 msk
-
vatn heitt100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sneið
Sód
276 mg
Białko
4 g
Kalorie
893 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glútenfrítt
8 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Brauðbollur
2 godz.
Pítubrauð
2 godz.
Focaccia með tómötum
Brak ocen
Fléttubrauð
Brak ocen
Hvítlauks- og kryddjurtabrauð
1 godz. 10 min
Ketóvænar brauðbollur
1 godz. 15 min
Brioche
5 godz.
Morgunverðahorn
3 godz. 5 min
Tangzhong (japanskt mjólkurbrauð)
2 godz. 45 min
Hamborgarabrauð
2 godz. 20 min
Tómata- og ostabrauð
3 godz. 5 min
Beyglur
1 godz. 20 min