Urządzenia i Akcesoria
Morgunverðahorn
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
12 stykki
Składniki
-
mjólk250 g
-
þurrger15 g
-
hrásykur80 g
-
brauðhveiti600 g
-
ósaltað smjör70 g
-
egg2
-
sjávarsalt1 tsk
-
vatn til að bursta
-
birkifræ eða sesamfræ, (sjá ráð)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 skammtur
Sód
211.4 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
1189.6 kJ /
283.2 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brauð
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Brauðbollur
2 godz.
Pítubrauð
2 godz.
Focaccia með tómötum
Brak ocen
Glútenfrítt brauð
2 godz. 30 min
Fléttubrauð
Brak ocen
Hvítlauks- og kryddjurtabrauð
1 godz. 10 min
Ketóvænar brauðbollur
1 godz. 15 min
Brioche
5 godz.
Tangzhong (japanskt mjólkurbrauð)
2 godz. 45 min
Hamborgarabrauð
2 godz. 20 min
Tómata- og ostabrauð
3 godz. 5 min
Beyglur
1 godz. 20 min