Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g vatn
- 400 g rauðrófa, afhýdd skorinn í bita (1-2 cm)
- 4 egg, meðalstærð
- ferskt dill, for garnish
- 140 g sýrður rjómi, fituinnihald eftir smekk
- 1 tsk gróft sinnep
- ½ tsk sjávarsalt, eða eftir smekk
- 2 hnífsoddur svartur pipar, eða eftir smekk
- 8 sneið rúgbrauð
- 280 g marineruð síld (t.d. í kryddlegi), síið vökvann frá, sneiðið niður
- 120 g gúrka, þunnar sneiðar skornar í tvennt
- 25 g rauðlaukur, þunnar sneiðar
- 60 g kapers, síið vökvann frá
- Wartości odżywcze
- na 1 sneið
- Kalorie
- 1398 kJ / 333 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g