Kjötbollur og ostakartöflur

Kjötbollur og ostakartöflur

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 skammtar

Składniki

Chili-osta kartöflur
  • parmesan ostur skorið í bita (2 cm)
    50 g
  • fersk steinselja aðeins blöðin
    8 g
  • chili, þurrkað
    1 - 2
  • sjávarsalt
    1 tsk
  • nýjar kartöflur afhýddar, skornar í fjóra bita
    600 g
  • rauð paprika í bitum (3-4 cm)
    300 g
  • matarolía
    10 g
Kjötbollur
  • brauð rifið í sundur
    75 g
  • laukur skorinn í fernt
    120 g
  • hvítlauksrif eftir smekk
    1 - 2
  • mjólk
    50 g
  • nautahakk eða blandað hakk
    500 g
  • egg, meðalstærð
    1
  • paprikukrydd
    1 tsk
  • marjoram
    2 tsk
  • sinnep
    2 tsk
  • sjávarsalt
    1 tsk
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • matarolía til að smyrja
  • sýrður rjómi til að bera fram með

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 1357.8 mg
Białko 37 g
Kalorie 2391 kJ / 571 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie