Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g gulrætur, skornar í bita (2 cm)
- 3 döðlur, steinalausar, skornar í tvennt
- 4 þurrkaðar apríkósur
- 2 msk eplamauk (ósykrað)
- 2 msk hlynsýróp
- 1 tsk vanillubragðefni
- 80 g haframjöl
- 30 g kókoshveiti
- ½ tsk kanill
- ¼ tsk múskat, malað
- ¼ tsk engifer, malað
- 10 - 20 g kókosmjöl, til að rúlla
- Wartości odżywcze
- na 1 stykki
- Kalorie
- 305 kJ / 72 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 1.5 g