Kids Toasted Bread and Spinach Pesto

Kids Toasted Bread and Spinach Pesto

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 portions

Składniki

White Bread
  • water
    8 oz
  • active dry yeast
    2 ¼ tsp
  • unsalted butter in pieces, plus extra, melted, to grease and brush
    2 ½ oz
  • bread flour plus extra to dust
    17 ½ oz
    17 ½ oz all-purpose flour, plus extra to dust
  • sugar
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
Spinach Pesto
  • Parmesan cheese in pieces
    2 oz
  • fresh spinach leaves
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • cashews, roasted, unsalted
    2 oz
  • extra virgin olive oil
    4 oz
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • salad greens
  • mixed vegetables (e.g. cucumber, red pepper, zucchini, yellow pepper, olives)
  • eggs hardboiled, sliced
    1 - 2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 506 mg
Białko 17 g
Kalorie 2801 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...