Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g água, em temperatura ambiente
- 1 c. chá de açúcar
-
20
g fermento biológico fresco, esfarelado
lub 2 c. chá de fermento biológico seco, (8 g) - 400 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 30 g azeite extra virgem, mais q. b. para untar
- 1 ½ c. chá de sal
- 15 g salsinha fresca, somente as folhas
- 30 g queijo parmesão
- 4 dentes de alho
- 100 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 332 mg
Alternatywne przepisy
Pão de chocolate
Brak ocen
Pão caseiro
2u.
Creme de chocolate e avelã (nutella)
10min
Bolo de carne
1 Std. 5 Min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1h 10min
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1u. 45min
Coxinha de frango
1u. 45min
Acarajé
12h 40min
Massa para coxinha
30min
Mini pão de queijo com calabresa
2u.
Requeijão Cremoso
1h 30 min