Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g manteiga, mais q. b. para untar
- 160 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 70 g óleo de girassol
- 150 g água morna
- 330 g açúcar
- 4 ovos médios, em temperatura ambiente
- 140 g chocolate em pó
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 60 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1555 kJ / 372 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 120 mg
Alternatywne przepisy
Pavê de morango
2h 45min
Curau de milho verde
30min
Bolo de banana
1h
Bolo formigueiro
55min
Bolo de mandioca com coco
1 Std. 15 Min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1h 10min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Massa aerada (podre)
20min
Mini pão de queijo com calabresa
2h
Bolo de pamonha doce
55min
Bolo de milho cremoso
45min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min