Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- óleo de girassol, q. b. para untar
- 450 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 100 g queijo parmesão, cortado em pedaços
- 120 g leite
- 60 g manteiga
- 20 g açúcar
-
25
g fermento biológico fresco
lub 1 c. sopa fermento biológico seco - 3 ovos
- 3 gemas de ovos
- 1 c. chá de sal marinho
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 136 mg
Alternatywne przepisy
Risoto milanese
25 min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1h
Molho gastric de frutas vermelhas
Brak ocen
Molho de maracujá
Brak ocen
Palha italiana
45 min
Farofa de maçã
35 min
Pão de mandioquinha
1h 10 min
Pão delícia
1u. 50min
Sorvete de coco
4 Std. 20 Min
Requeijão Cremoso
1h 30min
Coalhada seca
15u. 10min
Brócolis e batatas com molho de queijo azul
45 min