Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- óleo de girassol, q. b. para untar
- 450 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 100 g queijo parmesão, cortado em pedaços
- 120 g leite
- 60 g manteiga
- 20 g açúcar
-
25
g fermento biológico fresco
lub 1 c. sopa fermento biológico seco - 3 ovos
- 3 gemas de ovos
- 1 c. chá de sal marinho
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 136 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de milho com queijo
1 Std. 30 Min
Granola de Castanhas
50 Min
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 Min
Pão de mandioquinha
1 Std. 10 Min
Pão delícia
1h 50min
Brigadeiro de colher
20min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Polenta
40min
Quibebe
35 Min
Esfiha de carne fechada
2 godz. 20 min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Sopa de alho-poró e batata
45min