Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g capim-santo, apenas as folhas, frescas
lub 30 g erva cidreira fresca - 150 g leite integral
- 395 g leite condensado (equiv. uma lata)
- 20 g manteiga sem sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 419 kJ / 100 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 35 mg
Alternatywne przepisy
Bolo pão de queijo
45 min
Farofa de maçã
35min
Pão de mandioquinha
1h 10min
Manteiga ghee
1h 10min
Caruru
1h 10min
Cajuzinho
1h 30 min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1u. 45min
Polenta
40min
Caldo de feijão preto
13h 5 min
Requeijão Cremoso
1h 30 min
Brócolis e batatas com molho de queijo azul
45 min
Tiramisù
5h 20min