Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Wasser
- 260 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ¾ TL Salz
- 5 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 200 g Feta, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1679 kJ / 401 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Fladenbrot - Pide
1 Std. 50 Min
Schnecken mit Schafskäsefüllung - Peynirli Poğaça
1h 10min
Pide mit Tomaten, Bergkäse und Mozzarella
1h 30min
Teigschiffchen mit Rinderhack - Etli Pide
1h
Pide mit Gemüsefüllung und Dip
1h 20min
Pfannenbrot
1 Std. 5 Min
Türkische Pizza - Lahmacun
1h 10min
Yufka-Teig - Ev Yapımı Yufka
40min
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1h
Pide mit Spinatfüllung
1h 15min
Yufka-Taschen aus der Pfanne - Gözleme
1h 20min
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1u. 45min