皮蛋瘦肉粥配蒸饺

皮蛋瘦肉粥配蒸饺

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份

Składniki

  • 5 克
  • ,切丝
    1 片
  • 猪肉肉糜 ,烧粥用
    150 克
  • 料酒
    5 克
  • ,煮粥
    1500 克
  • ,淘洗干净,沥干
    150 克
  • 面粉
    250 克
  • ,揉面用
    140 克
  • 3 小撮
  • 大白菜 ,切大片,洗净沥干
    250 克
  • 猪肉肉糜 ,做馅料用
    150 克
  • 生抽
    10 克
  • 麻油
    10 克
  • ,防粘用
  • ,蒸煮用
    500 克
  • 皮蛋 ,去壳,切小块
    3 个
  • ,切葱花
    3 根
  • 白胡椒粉
    2 小撮

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 647.3 kcal / 2705.5 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 21.7 g
Węglowodany 85.5 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 609.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...