Chili con Cervelat

Chili con Cervelat

4.7 128 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • grüne Peperoni in Stücken (4 cm)
    150 g
  • rote Peperoni in Stücken (4 cm)
    150 g
  • Schalotten
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • Cayennepfeffer
    ½ TL
  • Paprika
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ¼ TL
  • Tomatenpüree
    40 g
  • Cervelats enthäutet, längs halbiert, in Scheiben (1 cm)
    400 g
  • gehackte Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Kidneybohnen abgespült, abgetropft (Abtropfgewicht 290 g)
    1 Dose
  • saurer Halbrahm
    100 g
  • Koriander Blätter abgezupft
    3 Zweigchen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 559 kcal / 2321 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...