![Pay de atún con verduras almendrado Pay de atún con verduras almendrado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A0AA824B-313B-4B79-8BDE-73F572247857/Derivates/95BEB038-46D0-4BFF-A9B9-A338293C4127.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldre rápida
- 200 g de mantequilla, fría, en trozos
- 200 g de harina, y un poco más
- 90 g de vino blanco
- ½ cdita de sal
Relleno
- 100 g almendras peladas
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla
- 300 g de calabacita, en trozos
- 300 g de jitomate, en trozos
- 300 g de pimiento rojo, desvenado y en trozos
- 150 g de granos de elote
- 350 g de atún enlatado en agua, escurrido
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cda de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1369 kJ / 326 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1ч. 30 мин.
Panqué de nuez glaseado
1ч. 30 мин.
Pastel de carne
40 мин.
Muffins de huevo
30 min
Botana de ricotta y espinaca
1 godz.
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Panqué de plátano
1h 50 min
Pastel azteca
1 godz.
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Pay de atún
1h 40min
Pastel de carne
50 мин.
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 мин.