Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldre rápida
- 200 g de mantequilla, fría, en trozos
- 200 g de harina, y un poco más
- 90 g de vino blanco
- ½ cdita de sal
Relleno
- 100 g almendras peladas
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla
- 300 g de calabacita, en trozos
- 300 g de jitomate, en trozos
- 300 g de pimiento rojo, desvenado y en trozos
- 150 g de granos de elote
- 350 g de atún enlatado en agua, escurrido
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cda de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1369 kJ / 326 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de carne
40min
Pechugas a la reina
35 Min
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45min
Pollo en salsa de guajillo, arroz con elote y pastel de chocoplátano
55min
Shepherd's pie
1h 10min
Pollo encacahuatado
45min
Pan de caja blanco
2h
Pudín de chícharos con zanahoria
1h 25min
Salsa de jitomate
35 Min
Pastel azteca
1h
Pastel de carne
50min
Pay de atún
1h 40min