Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 25 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Zucker
- 210 g Mehl
- 50 g Milch
- 20 g Öl
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g brauner Zucker
- 70 g Butter, in Stücken
- 2 TL Zimt
- Mehl zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 119 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie-Tassenkuchen
10 Min
Vollkorn-Fladenbrot
2hod. 30min
Wein-Sirup
2 Std.
Erdnussbutter-Brownie-Eiscreme-Sandwiches
3 Std. 30 Min
Pfannenbrötchen mit Vanillefüllung
1 godz. 20 min
Spekulatius-Franzbrötchen
2 Std. 45 Min
Schokoladen-Cookies mit Schokostückchen
3 Std.
Salzkaramell-Cookie-Bars
2hod. 30min
Bananen-Körbchen
2 Std. 45 Min
Softe Schoko-Cookies
2 Std. 45 Min
Macarons
3 Std.
Himbeer-Sirup
1 Std. 25 Min