Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 15 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia fresca, spellata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 130 g di scamorza affumicata a pezzi (2 cm)
- 150 g di uva rossa senza semi, a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1123.8 kJ / 268.9 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 525 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia con datteri, pancetta e formaggio di capra
3h
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1h 10min
Crostata con fiori di zucca
1h 30min
Tagine di pollo con arance caramellate
35min
Zuppa gratinata con pancetta e Fontina
1h 10min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1h
Cioccolata calda zucca e crème brûlée
20 min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1h 30min
Quiche asparagi e bacon
1 godz. 45 min
Gratin di zucca e castagne
1h 10min
Appeltaart
1h 30min
Apple crumble (Crumble di mele)
1h