Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 15 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia fresca, spellata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 130 g di scamorza affumicata a pezzi (2 cm)
- 150 g di uva rossa senza semi, a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1123.8 kJ / 268.9 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 525 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Tart tatin con pomodori e formaggio fresco
2 Std.
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1 Std. 10 Min
Frico
1h
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1 Std. 10 Min
Super Ham-Burger
2 Std. 30 Min
Tarte tatin ai pomodori
50min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Torta salata pasquale
2 Std.
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Strüdel pere e cioccolato con zabaione alla grappa
2 Std.