Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 240 g de azúcar refinada
- 6 claras de huevo, (aprox. 180 g)
- 1 cdita de cremor tártaro
- 1 cdita de vainilla, al rededor de la mariposa
- 1 cda de fécula de maíz, al rededor de la mariposa
Ganache de chocolate blanco
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 250 g de chocolate blanco, en trozos o chispas
Crema de chocolate blanco
- 270 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 100 g de crema vegetal, tipo chatilly
- 15 g de azúcar refinada
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
Decoración con chocolate temperado
- 150 g de chocolate amargo
Montaje
- 100 g de chocolate blanco
- 200 g de frambuesas
- hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2579.2 kJ / 616.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 84.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mezcla infalible
5 Min
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Chocolate blanco caliente con menta
30min
Rosca de Reyes
3 Std.
Corona de brioche de crema de whisky TM6
5 Std.
Pastel double fudge
3 Std.
El mejor key lime pie TM6
2小时
Rosca de reyes
3 Std.
Carlota de mango y queso
7h
Betún de chocolate
10 Min
Toronjas confitadas
13 godz. 30 min
Roles de canela con glaseado
2 Std. 30 Min