![La Pavlova despeinada La Pavlova despeinada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1EF3FDED-EE24-4BDA-BC1E-BC00A393B272/Derivates/4C15748E-FD9E-44FF-97F1-80CA6CACF1E5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 240 g de azúcar refinada
- 6 claras de huevo, (aprox. 180 g)
- 1 cdita de cremor tártaro
- 1 cdita de vainilla, al rededor de la mariposa
- 1 cda de fécula de maíz, al rededor de la mariposa
Ganache de chocolate blanco
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 250 g de chocolate blanco, en trozos o chispas
Crema de chocolate blanco
- 270 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 100 g de crema vegetal, tipo chatilly
- 15 g de azúcar refinada
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
Decoración con chocolate temperado
- 150 g de chocolate amargo
Montaje
- 100 g de chocolate blanco
- 200 g de frambuesas
- hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2579.2 kJ / 616.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 84.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de caramelo y sal TM6
14h
Choux y eclairs
1h 30min
Salsa de caramelo TM6
1h 30min
Mezcla infalible
5 分钟
Betún de chocolate
10min
Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y jitomate fresco
3 Std. 20 Min
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Betún de chocolate
10min
Curd de limón TM6
20 分钟
Pasta para tarta
20 分钟
Macarrones con merengue suizo
1h 10min
Roles de canela con glaseado
2h 30min