Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de vainilla
- 500 g de leche
- 3 yemas de huevo
- 60 g de azúcar
- 10 g de fécula de maíz
- 8 cm de cáscara de limón verde
- 8 cm de cáscara de naranja
- 1 vaina de vainilla
- 1000 g de agua, para limpiar
Espumoso de fresas
- 105 g de azúcar refinada
- 500 g de fresas congeladas
- 10 g de jugo de limón
- 1 clara de huevo
Montaje
- 100 g de chocolate blanco
- cigarrillos de chocolate de colores
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 529 kJ / 126 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de fresas congeladas
4h 5min
Gelatina de mango
6h 15min
Merengue italiano
20 min
Nieve de Piña
10min
Huevos con salsa de hierbas y galletas de Pascua
50min
Granizado de almendras y lima
10min
Merengue francés
10min
Tartaletas de almendra y naranja
1 Std. 50 Min
Chispas de chocolate amargo (50% cacao)
15min
Sfenj - donas Marroquís
2h 45min
Harina sin gluten para pastelería
10min
Tartalaza
1h 30min