Urządzenia i Akcesoria
Zitronencreme
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz.
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine3 Blätter
-
Wasser kalt800 g
-
Zucker100 g
-
Zitronen Bio, 4 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst3 - 4
-
Eier (Kl. M), getrennt2
-
Quark, 40% Fett250 g
-
Saure Sahne150 g
-
Orangenkekse knusprig20 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1377 kJ /
329 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 6/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Rhabarber-Trifle
20 min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 min
Erdbeer-Zitronen-Mousse
8 godz. 15 min
Limettencreme
45 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 godz. 30 min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 godz.
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 godz. 15 min
Dänische Zitronencreme
3 godz.
Orangenquark
1 godz. 15 min