Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blätter weiße Gelatine
- 800 g Wasser, kalt
- 100 g Zucker
- 3 - 4 Zitronen, Bio, 4 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier (Kl. M), getrennt
- 250 g Quark, 40% Fett
- 150 g Saure Sahne
- 20 g Orangenkekse, knusprig
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1377 kJ / 329 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladencreme
1 Std. 15 Min
Dunkle Schokoladensauce
5 min
Orangenparfait
6h 30 min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 Min
Limettencreme
45 Min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2j 30 menit
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 menit
Welfenspeise mit Trauben
2j 30 menit
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1j
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 godz. 20 min
Orangen-Likör-Creme
20 min
Dänische Zitronencreme
3sa