![Zitronencreme Zitronencreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F6FF8A0-E2A8-4FB4-B190-76E90EA52FCB/Derivates/340e91ba-5057-4105-bc41-479a9ec94949.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blätter weiße Gelatine
- 800 g Wasser, kalt
- 3 - 4 Zitronen, Bio, 4 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 100 g Zucker
- 2 Eier (Kl. M), getrennt
- 250 g Quark, 40% Fett
- 150 g Saure Sahne
- 20 g Orangenkekse, knusprig
- 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1377 kJ / 329 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2h 30 min
Crème brûlée
6h
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2h 30 min
Zabaglione mit Orangenlikör
15min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3klst
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 Min
Weincreme
5h 40min
Rotweincreme
5h 40min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30 min
Orangen-Likör-Creme
20min
Beerenmousse
5hod.
Bayerische Creme
8 Std.