![Focaccia de aceitunas negras Focaccia de aceitunas negras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA541A76-2A0D-4FCD-B435-5EACFF49DB57/Derivates/7467af2f-102f-460e-8cfd-7664e13a46aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 30 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar)
- 450 g de harina de fuerza
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de aceitunas negras sin hueso
- 200 g de hojas verdes de ensalada
- 2 tomates
- 200 g de salmón ahumado en lonchas
- 12 lonchas de pepinillos agridulces
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1667 kJ / 398 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 624.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa para cocas
1h
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50 min
Focaccia de Puglia
1h
Panecillos de aceite
1 Std. 25 Min
Pan de agua
3h
Pan de aceitunas
3h
Panecillos de agua
2h
Brioche danés (Brunsviger)
2h
Pizza al estilo napolitana (Come, reza, ama)
50 min
Pan de nueces
3 Std. 45 Min
Rosquillas de pan con tomate y orégano
1h
Bao buns a la catalana
2h