Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Costra de vainilla
- 170 g de galletas, tipo María®
- 100 g de mantequilla, en cubos
- 1000 g de agua, para Limpiar
Crema de limón
- 180 g de jugo de limón recién exprimido
- 170 g de azúcar refinada
- 3 huevos
- 7 yemas de huevo
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
- 100 g de mantequilla, en cubos
- 1000 g de agua, para limpiar
Merengue Suizo
- 200 g de azúcar refinada
- 1 cdita de vainilla
- 4 gotas de vinagre blanco
- 5 claras de huevo
- 1 pizca de sal fina
- 1 pizca de cremor tártaro
- 1 cda de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1459 kJ / 347 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 371 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volcán de chocolate
20min
Los alfajorcitos de mi abue
1h 45min
La Pavlova despeinada
4 godz.
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30 min
Crema batida
10min
Merengue italiano
20min
Betún de chocolate
10min
Marquesa de chocolate
2h 40min
Crema batida rápida
5 min
Crema batida insuperable
30 min
Scones con mantequilla de frambuesa
25min
NY Cheesecake
1 godz.