Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Käse und Teig
- 200 g Alpkäse (z.B. Etivaz), in Stücken (2 cm)
- 1 Bund Petersilie (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 400 g Weissmehl
- 100 g Wasser
- 100 g Milch
- 4 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Msp. Muskatnuss, gemahlen
Röstzwiebeln
- 160 g Zwiebeln, in Ringen (2 mm)
- 1 EL Weissmehl
- 1 TL Paprika edelsüss
- 3 EL Bratbutter
Fertigstellung
- 2 l Wasser
- ½ EL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3258 kJ / 778 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Älpler Magronen
45 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Bündner Gerstensuppe
55min
Bündner-Spätzli
45 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1h
Älpler Magronen
45 min
Knöpfli
50min
Knöpfli
50min
Berner Rösti
40 min
Kartoffelstock nature
55min
Schinkengipfeli
35min
Berner Zopf
1 godz. 45 min