Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butter
- 2 Dosen Maiskörner, abgespült, abgetropft (Abtropfgewicht 570 g)
- 700 g Wasser
- 200 g Vollrahm
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 8 Wienerli (ca. 400 g)
- ½ Bund Schnittlauch, fein geschnitten
- 4 Brötchen (Bürli)
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 13743 kJ / 3295 kcal
- Białko
- 114.3 g
- Węglowodany
- 305 g
- Tłuszcz
- 174 g
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55min
Peperonicremesuppe
20min
Basler Mehlsuppe
1 Std. 10 Min
Risotto Cinque P
30min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Randen-Suppe
45min
Risotto milanese
30min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35min
Erbsen-Crèmesuppe
40min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min