Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados y en mitades
- 30 g de aceite vegetal
- 200 g de papas cambray
- 125 g de alubias secas, remojadas por 12 horas y escurridas
- 50 g de cebada perlada
- 1 hoja de laurel seca
- 400 g de carne de res para estofados, en trozos
- 2 cdita de paprika
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¾ g de pimienta negra molida, o al gusto
-
800
g de caldo de res
lub 800 g de agua y 1 cubo de concentrado de caldo de res
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 7249 kJ / 1726 kcal
- Białko
- 130 g
- Węglowodany
- 172 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 24 g
- Sód
- 5072 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas rostizadas TM6
1 Std. 15 Min
Mujaddara (arroz con lentejas)
1h
Pay de carne a la cerveza TM6
1 Std. 40 Min
Bolas de matza
50min
Cubos de carne de res dorados (término medio) TM6
15min
Cubos de carne de res dorados (bien cocido) TM6
10 Min
Arroz con lentejas
50min
Kipe charola
1h 30min
Ponchkes (Suffganiot)
2h
Pescado relleno (Guefilte fish)
1 Std. 50 Min
Cocción de arroz de grano largo (500 g)
35min
Jalá
2h