猪筋炖软骨
TM6

猪筋炖软骨

2.5 (2 oceny)

Składniki

  • 5 - 6 个 干猪筋 ,浸泡隔夜
  • 2200 克 水
  • 30 克 新鲜姜 ,拍扁
  • 2 支 青葱 ,切半
  • 1 茶匙 绍兴花雕酒
  • 20 克 食油
  • 60 克 小红葱
  • 4 个 蒜瓣 ,带皮,拍扁
  • 1 个 八角
  • 2 个 丁香
  • 400 克 猪软骨 ,切块(3公分)
  • 30 克 酱青
  • 30 克 黑酱油
    lub 30 克 枣焦糖
  • 10 克 冰糖
  • 5 朵 干香菇 ,浸软,切半
  • 1 茶匙 盐 ,适量调味

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
837 kJ / 200 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
1 g
Sód
1180 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy