Risret med fisk

Risret med fisk

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portioner

Składniki

  • hjertemusling, frisk, renset
    400 g
    400 g musling, friske, rensede
  • vand plus ekstra til muslinger
    800 g
  • havsalt efter smag, plus ekstra til muslinger
    1 - 2 tsk
  • rejer, hele, upillede
    300 g
  • fed hvidløg
    2
  • hakkede tomater, dåse
    200 g
  • rød peberfrugt skåret i mindre stykker
    150 g
  • grøn peberfrugt skåret i mindre stykker
    150 g
  • olivenolie
    70 g
  • hvidvin
    150 g
  • persilleblad, frisk groft hakket
    2 spsk
  • safran
    1 knivspids
  • havsalt til smag
    1 - 2 tsk
  • ris, kortkornede (f.eks. paella ris) (se tip)
    350 g
  • appelsinsaft, friskpresset
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25 g
Kalorie 1920 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie