Urządzenia i Akcesoria
Mjólkurbrauð
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 sneiðar
Składniki
-
mjólk300 g
-
2 tsk þurrger, (8 g)ferskt ger cut in pieces20 g
-
sykur crumbled20 - 60 g
-
brauðhveiti550 g
-
salt1 ½ sléttfull tsk
-
egg1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sneið
Białko
3 g
Kalorie
391 kJ /
93 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Grunnuppskriftir
133 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Brauðbollur
2 godz.
Pítubrauð
2 godz.
Focaccia með tómötum
Brak ocen
Glútenfrítt brauð
2 godz. 30 min
Fléttubrauð
Brak ocen
Hvítlauks- og kryddjurtabrauð
1 godz. 10 min
Ketóvænar brauðbollur
1 godz. 15 min
Brioche
5 godz.
Morgunverðahorn
3 godz. 5 min
Tangzhong (japanskt mjólkurbrauð)
2 godz. 45 min
Hamborgarabrauð
2 godz. 20 min
Tómata- og ostabrauð
3 godz. 5 min