Urządzenia i Akcesoria
Heilhveitibrauð
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 sneiðar
Składniki
-
grapeseed oil (olía)20 g
-
hörfræ20 g
-
graskersfræ50 g
-
sólblómafræ50 g
-
vatn200 g
-
mjólk200 g
-
þurrger2 tsk
-
fínmalaður sykur1 tsk
-
brauðhveiti400 g
-
rúgmjöl100 g
-
heilhveiti100 g
-
sjávarsalt2 tsk
-
eplaedik2 tsk
-
blönduð fræ að strá yfir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sneið
Sód
305.1 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
927.8 kJ /
220.9 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brauð
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Brauðbollur
2 godz.
Pítubrauð
2 godz.
Focaccia með tómötum
Brak ocen
Glútenfrítt brauð
2 godz. 30 min
Fléttubrauð
Brak ocen
Hvítlauks- og kryddjurtabrauð
1 godz. 10 min
Ketóvænar brauðbollur
1 godz. 15 min
Brioche
5 godz.
Morgunverðahorn
3 godz. 5 min
Tangzhong (japanskt mjólkurbrauð)
2 godz. 45 min
Hamborgarabrauð
2 godz. 20 min
Tómata- og ostabrauð
3 godz. 5 min