Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vatn
-
1 ½
tsk þurrger
lub 15 g ferskt ger, í bitum - brauðhveiti, laminn
- matarolía
- ½ msk hunang
- 3 tsk sjávarsalt
- 1 msk matarsódi
- 1 msk birkifræ
- 1 msk sesamfræ
- 1 msk steiktur laukur
- 1 msk hvítlauksflögur
- 1 stórt egg, pískað
- Wartości odżywcze
- na 1 stykki
- Kalorie
- 781 kJ / 185 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 2.2 g