Urządzenia i Akcesoria
Gróft brauð
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 sneiðar
Składniki
-
hveitikorn600 g
-
vatn400 g
-
3 tsk þurrger, (12 g)ferskt ger30 g
-
AB mjólk (buttermilk)120 g
-
brauðhveiti150 g
-
salt2 tsk
-
balsamikedik1 msk
-
maltduft (diastatic) (opcjonalnie)1 tsk
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sneið
Białko
3 g
Kalorie
291 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Grunnuppskriftir
133 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Brauðbollur
2 godz.
Pítubrauð
2 godz.
Focaccia með tómötum
Brak ocen
Glútenfrítt brauð
2 godz. 30 min
Fléttubrauð
Brak ocen
Hvítlauks- og kryddjurtabrauð
1 godz. 10 min
Ketóvænar brauðbollur
1 godz. 15 min
Brioche
5 godz.
Morgunverðahorn
3 godz. 5 min
Tangzhong (japanskt mjólkurbrauð)
2 godz. 45 min
Hamborgarabrauð
2 godz. 20 min
Tómata- og ostabrauð
3 godz. 5 min