Silungur með hollandaise sósu

Silungur með hollandaise sósu

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 skammtar

Składniki

  • vatn
    750 g
  • kartöflur skornar í bita (3-4 cm)
    350 g
  • salt
    1 ½ tsk
  • grænmeti (t.d. aspas, blómkál, gulrætur), í bitum
    350 g
  • svartur pipar eftir smekk
    ¼ tsk
  • urriði, heill, ferskur, slægður descaled (u.þ.b. 220 g hvor)
    2
  • sítrónur (líka sem skraut)
    2
Hollandaise sósa
  • ósaltað smjör í bitum
    100 g
  • eggjarauður
    4
  • hvítvín
    50 g
  • sítrónusafi, nýkreistur
    10 g
  • salt
    ½ tsk
  • svartur pipar eftir smekk
    ¼ tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 44 g
Kalorie 3694 kJ / 882 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie