Lax með engifersósu og krydduðum kasjúhnetum

Lax með engifersósu og krydduðum kasjúhnetum

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 skammtar

Składniki

  • rauður chili fræhreinsaður eftir smekk
    ½ - 1
  • engiferrót skræld
    3 cm
  • hvítlauksrif
    1
  • vorlaukur snyrtur og skorinn í tvennt
    1
  • ferskt kóríander stilkar og laufblöð
    2 stönglar
  • sítrónusafi eða lime safi
    1 msk
  • hunang
    2 tsk
  • sojasósa
    1 msk
  • ólífuolía
    1 msk
  • Sichuanpipar
    ¼ tsk
  • kínversk kryddblanda (5-spice powder)
    ½ tsk
  • kasjúhnetur
    60 g
  • sjávarsalt
    1 hnífsoddur
  • vatn
    500 g
  • ferskir laxabitar (u.þ.b. 500-600 g samtals) (sjá ráð)
    4
  • kúrbítur skorið í kylfur (1 x 7 cm)
    150 g
  • brokkolíni (u.þ.b. 150 g), snyrt og skorið í tvennt
    1 knippi
  • pak choi skorið í þrennt
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 479.9 mg
Białko 42.2 g
Kalorie 1924.5 kJ / 458.2 kcal
Tłuszcz 28.4 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie