Risoni pasta með laxi og spínati

Risoni pasta með laxi og spínati

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 skammtar

Składniki

  • ferskt spínat (baby spinach)
    200 g
  • kirsuberjatómatar skornir í tvennt (má sleppa)
    100 g
  • hvítlauksrif
    1
  • laukur skorinn í tvennt (u.þ.b. 120 g)
    1
  • paprikukrydd
    2 tsk
  • ólífuolía
    20 g
  • vatn
    600 g
  • grænmetiskraftur (sjá ráð)
    1 msk
  • laxabitar, roðlausir (u.þ.b. 150 g hver)
    3
  • salt
    ¼ tsk
  • svartur pipar
    2 hnífsoddur
  • risoni pasta
    170 g
  • rjómi
    200 g
  • maízenamjöl
    2 tsk
  • sítrónusafi
    1 msk
  • fersk basilíka aðeins laufin
    2 stönglar
  • sítróna í bátum, til skrauts (má sleppa)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 577.2 mg
Białko 33 g
Kalorie 2661 kJ / 633.5 kcal
Tłuszcz 39.2 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 34.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie