Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 350 g de harina de repostería
- 120 g de azúcar
- 150 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos
- 1 huevo
Relleno
- 110 g de azúcar glas
- 60 g de azúcar vainillado
- 5 claras de huevo
- 400 g de queso mascarpone
- 400 g de queso cremoso (Arla®)
- 1 cucharada de maicena
- 1 pellizco de sal
- 5 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2533.6 kJ / 606.1 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de queso (New York cheesecake)
3u. 15min
Cheesecake de frambuesas
3 Std. 25 Min
Bizcocho esponjoso de miel
1h 45min
Bizcocho de chocolate y nueces
1 Std. 40 Min
Cheesecake con lima
6 Std.
Cheesecake con salsa de caramelo
4h 20min
Pastel de chocolate (Criadas y señoras)
1h 45min
Falso cheesecake con streusel de chocolate
3u. 15min
Cheesecake de chocolate con merengue
3u. 35min
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 godz. 30 min
Bizcocho con glaseado de mantequilla (Kentucky butter cake)
2h
Bizcocho con chocolate y frutos secos
1h 30min