Thailandske fiskekaker

Thailandske fiskekaker

3.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
18 stykker

Składniki

  • vegetabilsk olje til smøring
  • kaffir lime blad, fersk (se tips), stilker fjernet
    2 - 4
  • grønne bønner, ferske trimmede
    100 g
  • vårløk (ca. 40 g), delt i biter
    2
    2 sjalottløk, (ca. 40 g), delt i biter
  • hvit fisk, filet (feks. torsk, snapper, abbor), delt i biter (3-4 cm)
    600 g
  • rød currypaste
    30 - 50 g
  • kokosfløte
    60 g
    30 g kokosmelkpulver, fortynnet i 30 g vann
  • eggehvite
    1
  • salt
    ½ - 1 ts
  • vann
    1000 g
  • rød chili, fersk skåret i tynne skiver, til pynt
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 3 stykke

Białko 22 g
Kalorie 840 kJ / 202 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie