![Rompope Rompope](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64928BA8-7A17-400E-9E9B-41550B8B404E/Derivates/5B58B5C3-A0C6-4047-B364-B4B42D49CD06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 yemas de huevo
- 200 g de azúcar
- 250 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 250 g de aguardiente (38% vol.)
-
1
cdita de azúcar de vainilla casera
lub 1 cda de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 1 vaso
- Kalorie
- 1697 kJ / 404 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Tamal de cazuela con rajas
1 Std.
Pan de elote
1 Std.
Pan de elote
2 Std.
Pastel de tres leches
2 Std.
Arroz con leche
3h
Helado de Pasta de Morelia
10 min
Rompope de nuez
20 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 Std. 30 Min
Rompope de piñón
1 godz. 10 min
Champurrado
25 min
Jericallas
5h