Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de mantequilla, en cubos
- 100 g de manteca vegetal, de buena calidad
- 350 g de azúcar glass
- 30 - 40 g de leche
- 5 g de glicerina
- 1 vaina de vainilla, sólo las semillas (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 12310 kJ / 2931 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 349 g
- Tłuszcz
- 181 g
- Tłuszcz nasycony
- 76 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 29 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Betún de queso crema
5 min
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Betún de queso crema
5 min
Red Velvet
1 Std. 20 Min
Galletas de Pascua
50 Min
Pastel de chocolate con avellanas
2 Std. 40 Min
Betún de chocolate
10p
Roles de canela con glaseado
2h 30min
Betún de mantequilla básico
10p
Festejo de zanahoria
2h 55min