Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier
- 300 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 40 g Milch
- 20 g Kakao
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 73 mg
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Zitronenkuchen
4 Std.
Buchweizen-Schoko-Kuchen
1h
Donauwellen
2 Std. 40 Min
Marmor-Schoko-Kuchen aus dem Varoma
1h 30min
Fußball-Schokokuchen
1h 30min
Schoko-Reste-Kuchen
1h 10min
Marmor-Gugelhupf
3h
Klassischer Käsekuchen
4 Std.
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Klassische Waffeln
40 min
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1h 30min