Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de frijol bayo entero, enlatado, o frijoles cocidos, escurridos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 100 g de chile poblano, desvenado y en trozos
- 100 g de tocino ahumado, en trozos
- 1 diente de ajo
- 150 g de jitomate, en trozos
- 30 g de aceite
- 750 g de agua
- 2 cubos de caldo
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 1 chile chipotle adobado, (opcional)
- 150 g de pasta seca, tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1137.2 kJ / 271.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 205 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Arroz a la mexicana
50min
Croquetas de atún
1 Std. 30 Min
Arroz blanco con verduras
40min
Tortitas de papa
1 Std.
Pasta de jitomate y chorizo
25 Min
Papas con chorizo
40min
Fetuccini a la crema
30min
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Fetuccine con hongos
1 Std.
Lasaña vegetariana
1 Std.
Arroz en caldo de jitomate
30min