Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gewürzgurken, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 40 g Zucker
- 4 geh. EL Curry (40 g), z.B. Sansibar Currypulver
- 1000 g passierte Tomaten
- 500 g Ketchup
- 70 g Tomatenmark
- 2 TL Salz (10 g)
- 1 - 2 TL Sambal Oelek (20 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Obstessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Cevapcici mit Djuvec-Reis
1h 10min
BBQ Rub
10min
Kräuterbutter
5min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25min
Estragon-Aioli ohne Ei
10min
Salatsauce Sylter Art
48 godz.
Sylter-Sahne-Dressing
10min
Rote Mojo Sauce
10min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 min
Aioli à la Axel Henkel
10min
Aioli, klassisch
10min