Currywurst-Sauce à la Sansibar

Currywurst-Sauce à la Sansibar

4.8 4.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Flasche

Składniki

  • Gewürzgurken in Stücken
    150 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Zucker
    40 g
  • Curry (40 g), z.B. Sansibar Currypulver
    4 geh. EL
  • passierte Tomaten
    1000 g
  • Ketchup
    500 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • Salz (10 g)
    2 TL
  • Sambal Oelek (20 g)
    1 - 2 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Obstessig
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Flasche

Kalorie 406 kcal / 1700 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...