![Currywurst-Sauce à la Sansibar Currywurst-Sauce à la Sansibar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9E05268B-49BD-4BF0-B1F8-6134806E263C/Derivates/29F4852C-9D63-499D-92CB-7411DCD85197.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gewürzgurken, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 40 g Zucker
- 4 geh. EL Curry (40 g), z.B. Sansibar Currypulver
- 1000 g passierte Tomaten
- 500 g Ketchup
- 70 g Tomatenmark
- 2 TL Salz (10 g)
- 1 - 2 TL Sambal Oelek (20 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Obstessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
BBQ-Sauce
20min
Coleslaw
40 Min
Kräuterbutter
5 Min
Remoulade
10min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25min
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1 Std.
Salatsauce Sylter Art
48h
Aioli light
5 Min
Cevapcici mit Djuvec-Reis
1 Std. 10 Min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 Min
Aioli à la Axel Henkel
10min
Aioli, klassisch
10min