Urządzenia i Akcesoria
Caldo-verde
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 doses
Składniki
-
batata cortada em pedaços300 g
-
cebola cortada em pedaços200 g
-
dentes de alho2
-
água1000 g
-
sal1 c. chá de
-
couve p/ caldo-verde250 g
-
chouriço cortado às rodelas100 g
-
azeite mais q.b. p/ servir30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
620.5 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
810.8 kJ /
193.8 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sopa da pedra
1 godz. 30 min
Cozido à portuguesa
1 godz. 35 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa rica
1 godz. 10 min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min
Sopa da panela
30 min
Juliana de legumes
40 min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa do campo
40 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de entulho
1 godz. 30 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min