Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g batata cortada em pedaços
- 1 tomate cortado em pedaços
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 400 g mistura de legumes (ex.: cenouras, aipo, alho-francês) cortados em pedaços
- 2 pés de salsa
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 600 g água
-
20
g azeite
lub 20 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 462.7 kJ / 110.6 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 345.4 mg
Alternatywne przepisy
Creme verde
30min
Empadão de carne
1h 20min
Pão-de-ló
55min
Mousse de chocolate
3h 20min
Creme de curgete
20min
Bolo de iogurte
55min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa da Avó
45min
Carne picada
5min
Creme de legumes, Filetes com arroz de tomate e abóbora e Crumble de maçã e pera
1h
Sopa para os mais pequenos
45min
Sopa de cenoura e canónigos
35min