Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 500 g Bulgur
- 400 - 800 g Wasser
- ½ - 2 EL Öl
- ½ - 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1024 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Auberginen anbraten (200 g)
30min
Basmati-Reis, gekocht
35min
Quinoa tricolore, gekocht
35min
Baku - Dolma
1 Std. 45 Min
Jasminreis, gekocht
35min
Hirse, gekocht
45min
Graupen, gekocht
35min
Möhrenstreifen anbraten (400 g)
20 dk
Brauner Langkornreis, gekocht
55min
Rindfleischstreifen und Zwiebeln anbraten
15 Min
Dinkelkörner, gekocht
8h 40min
Geschälter Dinkel, gekocht
35min