Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate negro 70% para Postres de Valor, en trozos
- 50 g de cacao puro en polvo Desgrasado de Valor
- 400 g de leche entera
- 200 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 150 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Helado de stracciatella
8h 15min
Helado de frutas
5 Min
Helado de vainilla
12h
Helado de menta y chocolate
8h 15min
Helado de gianduja
8h 15min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Helado de menta y chocolate
8 Std. 30 Min
Bombón helado de chocolate
5h
Helado de sabayón
8h 15min
Helado de chocolate blanco
12 Std. 10 Min
Helado de dulce de leche
12h 20min
Helado de fresa y yogur
5 Min